Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

26 Μαΐου 2010

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 και ώρα 20:00, εγκαινιάζεται η επανέκθεση των μεταβυζαντινών συλλογών του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με τίτλο «Από το Βυζάντιο στη Νεώτερη Εποχή».

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης.

Το καλοκαίρι του 2004 άνοιξε στο κοινό η νέα μόνιμη έκθεση των Βυζαντινών Συλλογών του Μουσείου, που καλύπτει την εποχή από τον 4ο έως και τον 15ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα παρουσιάζεται ολοκληρωμένη και η επανέκθεση των Μεταβυζαντινών Συλλογών. Με τον γενικό τίτλο «Από το Βυζάντιο στη Nεώτερη Eποχή» η έκθεση καλύπτει χρονικά την περίοδο από την Άλωση μέχρι και τον 20ό αιώνα. Σε έναν εκθεσιακό χώρο 1400 τ.μ. εκτίθενται στο κοινό 1000 περίπου αντικείμενα —τα περισσότερα για πρώτη φορά! Τα εκθέματα αναδεικνύονται σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής από την οποία προέρχονται. Και είναι η πρώτη φορά που ένα μουσείο επιχειρεί να εκθέσει με τρόπο συνθετικό τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός».
Κοινοτική συμμετοχή (ΕΤΠΑ): 80%
Εθνική συμμετοχή: 20%

  • Από τα εγκαίνια των μεταβυζαντινών συλλογών.