Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Για τον Δημήτρη Κωνστάντιο

12 Φεβρουαρίου 2011 έως 13 Φεβρουαρίου 2011

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τιμά την μνήμη του διευθυντή του , Δημήτρη Κωνστάντιου με την συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια του, και ανοίγει το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Φεβρουαρίου στο κοινό την μόνιμη έκθεση των συλλογών του.

Την Κυριακή στις 12:00, ο διεθνούς φήμης εικαστικός καλλιτέχνης Stephen Antonakos θα προσφέρει έργο του από την σειρά «Alphavitos», 1987, το οποίο αφιερώνει στην μνήμη του Δημήτρη Κωνστάντιου. Το έργο θα ενταχθεί στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Την ίδια μέρα (Κυριακή 13 Φεβρουαρίου) θα γίνονται διαδοχικές ξεναγήσεις ανά ώρα στην μόνιμη έκθεση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών συλλογών από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου από τις 11:00 έως τις 15:00 . Η τελευταία ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

Οι εκδηλώσεις του Μουσείου πραγματοποιούνται χάρις στην εθελοντική εργασία όλου του προσωπικού του Μουσείου τιμώντας το έργο του Δημήτρη Κωνστάντιου και το όραμα του για ένα «ανοικτό» μουσείο, ένα πολιτιστικό χώρο ανοιχτό στην κοινωνία, τόπο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών, φιλικό στους επισκέπτες του, ένα χώρο συνεχούς δημιουργίας.