Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

"Παίγνια εικόνας και λόγου"


Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 19.30

Οι Εκδόσεις FUTURA και η   Γκαλερί BATAGIANNI διοργάνωσαν στο Βυζαντινό Μουσείο την Πέμπτη 14 Απριλίου, εκδήλωση με τίτλο «Παίγνια εικόνας και λόγου» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Παίγνια».

Στο βιβλίο προσκλήθηκαν 18 συγγραφείς και ποιητές  να συμμετάσχουν σε ένα λογοτεχνικό-εικαστικό "πείραμα", προκειμένου να γράψουν μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα με ερέθισμα τα έργα της εικαστικού Χριστίνας Κάλμπαρη.

Η έκδοση κυκλοφόρησε με αφορμή την έκθεση της Κάλμπαρη στη γκαλερί BATAGIANNI τον Φεβρουάριο του 2011.

Στο βιβλίο συμμετείχαν οι Νάνος Βαλαωρίτης, Λεία Βιτάλη, Σωτήρης Δημητρίου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Κατσικονούρης, Λένα Κιτσοπούλου, Ηλίας Μαγκλίνης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Αλέξης Σταμάτης, Έρση Σωτηροπούλου, Θεόφιλος Τραμπούλης, Σώτη Τριανταφύλλου, Γιάννης Υφαντής, Θανάσης Χειμωνάς, Αργύρης Χιόνης, Κατερίνα Χρυσανθοπούλου και Χρήστος Χωμενίδης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης και ο επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής Θεόφιλος Τραμπούλης.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και διάβασαν αποσπάσματα οι ίδιοι οι συγγραφείς του βιβλίου και οι ηθοποιοί Διαμαντής Καραναστάσης και Δημήτρης Μαύρος, με παράλληλη προβολή των εικαστικών έργων του βιβλίου.