Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

«Τσιγγάνοι στο Βυζαντινό Μουσείο» ΙΙ


Τρίτη 31 Μαΐου έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Στο πλαίσιο της δράσης «Τσιγγάνοι στο Βυζαντινό Μουσείο», το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργάνωσε την εβδομάδα 31 Μαΐου - 5 Ιουνίου τις παρακάτω εκδηλώσεις

  • την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 19:00, την προβολή της ταινίας «ΡΟΜ» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (1989, διάρκειας 75'). Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με εισαγωγικό σχολιασμό από τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη και τον Γιάννη Γεωργίου.
  • την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:00, την συζήτηση με θέμα «Η εικόνα των Τσιγγάνων στα ελληνικά ΜΜΕ». Συμμετείχαν η Ι. Σωτήρχου (δημοσιογράφος), ο Τ. Καμπύλης (γεν. διευθυντής ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9,84) και ο Μ. Ράντης (διευθυντής ΔΙΚΤΥΟΥ ΡΟΜ).
  • την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 11:00, αφήγηση τσιγγάνικων παραμυθιών για μικρούς (από 6 ετών) και μεγάλους. Ακούστηκαν τα παραμύθια: «Ο ψειριάρης σκαντζόχοιρος», «Ο ζωγράφος και η Λουλουδένια», «Άμα δεν σε τρέχει, δεν σε τρέχει…» 
  • την ίδια μέρα, Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρες 10:00 έως 15:00  πραγματοποιήθηκε  bazaar βιβλίων και μουσικών CD. Eπιλεγμένοι τίτλοι της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής για την ιστορία, τον πολιτισμό και τα τρέχοντα ζητήματα ζωής των Τσιγγάνων, καθώς και πληθώρα μουσικών CD από όλον τον κόσμο. Οργανώθηκε σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.