Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


περίοδος Μαΐου - Ιουνίου 2012

20 Μαΐου 2012 έως 10 Ιουνίου 2012

Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο σας προσκαλεί στις εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου  2012:

ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Εκθέματα με συμβολικό περιεχόμενο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, δημιουργίες που σχετίζονται με τη ζωή, τη λατρεία, τη διοίκηση, το θάνατο, βυζαντινών πράγματα από τον 4ο έως τον 15ο αιώνα. Περιήγηση στις βυζαντινές συλλογές με οδηγό το ομότιτλο εκπαιδευτικό έντυπο. Συμπληρώνεται με εργαστήρια για τη γραφή και κατασκευή κεραμικών.
Για μαθητές της Ε΄ δημοτικού
Κυριακή 20 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 09:30

ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
Καλλιτεχνικές δημιουργίες από τη βενετική Κρήτη και τα Επτάνησα, εκκλησιαστικά και άλλα αντικείμενα από τις κοινότητες των Ρωμιών, χειρόγραφα και τυπωμένα βιβλία με ποικίλα περιεχόμενα, νεότερα δημιουργήματα από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα. Περιήγηση στην εκθεσιακή ενότητα Από το Βυζάντιο στη Νεότερη Εποχή. Συμπληρώνεται με εργαστήρια για την κατασκευή εικόνας και κεντημάτων.
Για μαθητές της Στ΄ δημοτικού
Κυριακή 20 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 12:00

ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΗΘΙΩΤΑΚΗ
Πώς μια φωτογραφία ενός προσώπου μπορεί να εξελιχθεί σε μια ζωγραφική περιπέτεια για την διερεύνηση της ανθρώπινης μορφής; Ο ζωγράφος Γιάννης Λασηθιωτάκης προτείνει τη δική του απάντηση μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση «Πρόσωπα». Με φωτογραφίες, καμβάδες, χρώματα τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους πορτραίτα, με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη.
Για παιδιά 11 έως 13 ετών
Κυριακή 27 Μαΐου
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Λυχνάρια, πιάτα, κανάτες, πιθάρια, αμφορείς, αντικείμενα της καθημερινής ζωής φτιαγμένα από πηλό, μέταλλο ή γυαλί, δίνουν την αφορμή για μια πρώτη γνωριμία των μικρών επισκεπτών με το βυζαντινό κόσμο. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστήριο πηλοπλαστικής.
Για παιδιά 5 έως 7 ετών
Κυριακή 10 Ιουνίου
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος  γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00).
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.