Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Το Βυζαντινό Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει...


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2012

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετείχε στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2012 με μια σειρά δράσεων.

Στο πλαίσιο θεματικών ξεναγήσεων, επιλεγμένα αντικείμενα από τις μόνιμες συλλογές του   Μουσείου αφηγήθηκαν την ιστορική πορεία ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου. 

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00 έως 15:00 αρχαιολόγοι του Μουσείου μεσολάβησαν για τη γνωριμία με «έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει», με κύκλους ξεναγήσεων.

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Συγκεκριμένα:
Για μαθητές της Ε’ Δημοτικού:
Εκθέματα με συμβολικό περιεχόμενο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, δημιουργίες που σχετίζονται με τη ζωή, τη λατρεία, τη διοίκηση, τον θάνατο, βυζαντινών πράγματα από τον 4ο έως τον 15ο αιώνα, αποτέλεσαν μία εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο «Βυζαντινών Πράγματα»
Περιήγηση στις βυζαντινές συλλογές με οδηγό το ομότιτλο εκπαιδευτικό έντυπο. 
Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με εργαστήρια για τη γραφή και κατασκευή κεραμικών.

Για μαθητές της Στ’ Δημοτικού:
Με θέμα «Νεότερα Δημιουργήματα» παρουσιάσθηκαν καλλιτεχνικές δημιουργίες από τη βενετική Κρήτη και τα Επτάνησα, θρησκευτικά και άλλα αντικείμενα από τις κοινότητες των Ρωμιών, χειρόγραφα και τυπωμένα βιβλία με ποικίλο περιεχόμενο, νεότερα δημιουργήματα από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα. 
Περιήγηση στην εκθεσιακή ενότητα των συλλογών «Από το Βυζάντιο στη Νεότερη Εποχή». Η δράση περιέλαβε και εργαστήρια για την κατασκευή εικόνας και κεντημάτων.

Η είσοδος στο κοινό ήταν ελεύθερη από τις 18-20 Μαΐου 2012.

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα ήταν δωρεάν.