Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας


Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διοργάνωσαν μια ακόμη «κλασική» προβολή στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival. 

Η προβολή του εκπληκτικού φιλμ νουάρ (ίσως το σπουδαιότερο νουάρ στην ιστορία του κινηματογράφου), της αριστουργηματικής «Laura» του Ότο Πρέμινγκερ, πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Η ταινία
O ντετέκτιβ Μαρκ ΜακΦέρσον αναλαμβάνει την υπόθεση της δολοφονίας μιας νεαρής και όμορφης γυναίκας και σύντομα συνειδητοποιεί ότι, όπως και όλοι όσοι σχετίζονταν μαζί της, αρχίζει να την ερωτεύεται μέσα από όσα μαθαίνει για αυτήν αλλά και χάρη στο εκπληκτικής ομορφιάς πορτρέτο της. Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις που έρχονται, θα τον βρουν απροετοίμαστο...
Διάσημες ανατροπές και ένα συναρπαστικό μυστήριο σε μια τραγική - και κάθε άλλο παρά απλή  ιστορία αγάπης, ερωτικής ψύχωσης και σκοτεινών μυστικών από την μαγική ματιά του δεξιοτέχνη του είδους, Ότο Πρέμινγκερ, με την εκπληκτικής ομορφιάς Τζιν Τιέρνι στο κέντρο της ιστορίας να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα με την εύθραυστη ομορφιά της.

Το φεστιβάλ
Το 2ο Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ  Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Σκοπός του Athens Open Air Film Festival, ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αττικής να έρθουν -εντελώς δωρεάν- σε επαφή με τη μαγεία του θερινού κινηματογράφου,  οποίος αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα.