Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Διάλεξη στο πλαίσιο της έκθεσης «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Teriade»


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:00

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Tériade», που εγκαινιάστηκε στις 19 Ιουνίου 2013 και διήρκεσε έως τις 25 Αυγούστου 2013, δόθηκε η διάλεξη του κ. Στέλιου Δασκαλάκη και της κ. Άνης Κοντογιώργη με θέμα: «Από την έρευνα στην εικόνα: οπτικοακουστικές εφαρμογές στο Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη, Τεριάντ».

Η διάλεξη επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των οπτικοακουστικών ψηφιακών εφαρμογών του μουσείου Τεριάντ και της δημιουργίας τους.

Από την μουσειολογική και μουσειογραφική σύλληψη της νέας έκθεσης, ως τη συγγραφή των κειμένων, τη φωτογράφηση των έργων της συλλογής, την τεκμηρίωσή τους σε ψηφιακή μορφή, προβλήθηκε η ανάγκη των ψηφιακών εφαρμογών σε συνάφεια με τη μουσειολογική μελέτη, με σκοπό την ανάδειξη και κατανόηση των έργων της συλλογής και της συμβολής του ίδιου του Τεριάντ στην τέχνη.

Ο Στέλιος Δασκαλάκης είναι συντηρητής αρχαιοτήτων και μουσειογράφος και εργάζεται στην Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Άνη Κοντογιώργη είναι διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης και θεατρολόγος και εργάζεται στη Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.