Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Το συγκρότημα Cupido Vitae στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:00

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, ο Σύλλογος των Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου διοργάνωσε εκδήλωση Παλαιάς Μουσικής από την Αναγέννηση έως τον Κλασικισμό με το συγκρότημα Cupido Vitae, στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου.

Επρόκειτο για συναυλία με όργανα εποχής της Ευρωπαϊκής Μουσικής της Αναγέννησης και του Μπαρόκ σε μία ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία (χορδίσματα παλαιά, αρχειακές παρτιτούρες κλπ).  
 
Η ελληνίδα υψίφωνος Ανθή Διαμαντοπούλου είναι αρχαιολόγος και ιστορικός της τέχνης και επιδιώκει τον συγκερασμό της έρευνας στη μουσική  και την αρχαιολογία.
 
Η Victoria Kuriloff στον ιστορικό πλαγίαυλο (travelsoflute) πραγματοποιεί, από το 2010, σπουδές στο όργανο αυτό στη Μουσική Ακαδημία της Βρέμης.  

Η Katerina Kuzminykh τελειοποιεί την τέχνη της βιόλα ντα γκάμπα (viola da gamba) κοντά στη διεθνούς φήμης καθηγήτρια Hille Perl  στην Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής της Βρέμης.
 
Η  Petra Schneider στο λαούτο (lute) κεντρισμένη από το μεγάλο ενδιαφέρον της για τη μουσική του 16ου και 17ου αιώνα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την εκμάθηση «ιστορικών νυκτών» εγχόρδων οργάνων (λαούτο, θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα).

Οι παραπάνω καλλιτέχνες ταξίδεψαν το κοινό σε σημαντικά μουσικά μονοπάτια ερμηνεύοντας έργα των G. F. Händel, Α. Vivaldi, J. S. Bach, G. P. Telemann,
B. Strozzi, A. Stradella
κ.ά.