Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Mουσική εκδήλωση παραδοσιακών μικρασιατικών και βαλκανικών σκοπών στο Βυζαντινό Μουσείο


Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 19.30

Το Σάββατο 5 Απριλίου , το Βυζαντινό Μουσείο φιλοξένησε μουσική εκδήλωση παραδοσιακών μικρασιατικών και βαλκανικών σκοπών.

Συμμετείχαν οι Ρομά καλλιτέχνες: Σάκης Καρακάσης (κανονάκι), Ελευθέριος Ματθαίου (ούτι και φωνή), Νικόλαος Ιωαννίδης (φωνή), Αθανάσιος Δημητρίου (βιολί), Αλέξης Βασιλείου (κρουστά),
Δημήτρης Δημητρίου (κιθάρα), Γιώργος Δημακόπουλος (πλήκτρα).

Η εκδήλωση, που ανακάλεσε οικείους ήχους και κινητοποίησε μνήμες, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της περιοδικής έκθεσης «Τάσσος Τριανταφύλλου, Ταυτότητες. Το Μπαλουκλή και οι Ρωμιοί της Πόλης τον 19ο αιώνα».

Η μουσική βραδιά με τους Ρομά μουσικούς διοργανώθηκες στο πλαίσιο της δράσης «Με τους Ρομά στο Μουσείο», που είχε στόχο να προωθήσει την πρόσβαση Ρομά πληθυσμών στην πολιτιστική κληρονομιά, να τονώσει την ιστορική τους αυτογνωσία και να γνωστοποιήσει σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας χαρακτηριστικά της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά που ανατρέπουν στερεότυπες αντιλήψεις. 

Η δράση «Με τους Ρομά στο Μουσείο» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., συντονίσθηκε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και υλοποιήθηκε με την συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.