Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου της Λίντα Λεούση "The History of Greek Music 2000B.C.E.-2OOO C.E"


Τρίτη 29 Απριλίου και ώρα 19:30

Την Τρίτη 29 Απριλίου παρουσιάσθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο το βιβλίο της Λίντα Λεούση "The History of Greek Music 2000B.C.E.-2OOO C.E" στην αγγλική του έκδοση.

Το βιβλίο αναπτύσσει τη διαδρομή και την εξέλιξη της Ελληνικής Μουσικής κατά τη διάρκεια των ιστορικών περιόδων και την επίδραση που υπέστη μέσα στους αιώνες.

Για το βιβλίο μίλησαν:
Ο Dr. Luigi Sera F., καθηγητής Ιταλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, η κυρία Μίρκα Ψαροπούλου κριτικός χορού, πρόεδρος του CIDO, ο κύριος Κωνσταντίνος Σγούρδας- Καράμπελας, κριτικός μουσικής, μουσικολόγος, ο κύριος Δημήτρης Αγραφιώτης αρχιμουσικός και ο κύριος Νίκος Κανελλόπουλος.

Έλαβαν μέρος οι μουσικοί: Τατιάνα Παπαστεργίου και Νίκη Τσάμπρα φλογέρες, Σωτήρης Δογάνης πρωτοψάλτης, Πόλυ Νικολοπούλου  υψίφωνος, Λίντα Λεούση πιάνο.
Θα εκτελεσθούν έργα Ρωμανού του Μελωδού, Μ.Χατζιδάκι, Β. Τσιτσάνη, Σ. Σαμαρά, Π. Καρρέρ, Δ. Λαβράνγκα, Μ. Θεοδωράκη.
Διάβασαν: Ευγενία Συριώτη, Ian Pollard
Συντονίστρια: Λίλη Καρατζαφέρη

Η Λίντα Λεούση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε με τον Γερμανό καθηγητή Άλεξ Τουρνάϊσεν, μαθητή του Φερούτσιο Μπουζόνι, στο Ελληνικό Ωδείο και πήρε το δίπλωμά της με πρώτο χρυσό βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Συνέχισε κοντά στον Χ. Σόλτς στο Μοτσαρτέουμ στο Σάλτσμπουργκ και στον Ι. Ντίχλερ στη Βιέννη.

Έχει εμφανισθεί σε ατομικά ρεσιτάλ και με την Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών και τη Μικρή Ορχήστρα Εγχόρδων σε μεγάλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας και έχει συμπράξει ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει παίξει με Ορχήστρες στη Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Ισπανία, Ελβετία, Κύπρο, Αυστρία και Αμερική και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ της Ελλάδας, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ.
Από το 1985 έχει ιδρύσει το ΩΔΕΙΟ ΛΙΝΤΑΣ ΛΕΟΥΣΗ στην περιοχή της Ακροπόλεως.
Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 1987 έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε πόλεις της Βραζιλίας και της Αμερικής.