Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ «Οι συλλογές των Μουσείων μάς ενώνουν». Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Τιμώμενο Μουσείο από το ICOM – Ελληνικό Τμήμα για το 2014


10-16 Μαΐου

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων (ICOM).

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων – Ελληνικό Τμήμα επέλεξε να τιμήσει το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο κατά το έτος 2014 συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του, για την προσφορά του στην προστασία, στη μελέτη και στην προβολή του βυζαντινού πολιτισμού.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων για το 2014 ήταν «Οι συλλογές των Μουσείων μάς ενώνουν».
Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που μπορούν να εισφέρουν στη δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε ανθρώπους, ανεξάρτητα από ηλικία, θρησκεία, καταγωγή, μορφωτικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο. 

Αν και λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος αποτελώντας συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στις γενιές και διάμεσους κατανόησης της ιστορίας που διαμορφώνει το παρόν και το μέλλον.

Το Βυζαντινό Μουσείο-στο πλαίσιο του εορτασμού- διοργάνωσε για το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 16 Μαΐου ποικίλες δράσεις: ξεναγήσεις στην μόνιμη και στις περιοδικές εκθέσεις από αρχαιολόγους και συντηρητές, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και μουσικές εκδηλώσεις.