Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Τελετή απονομής των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ


Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
Ο θεσμός των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ξεκίνησε και εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY το 2004, με στόχο την αναγνώριση και διάκριση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του Αστικού Περιβάλλοντος στη χώρα μας. 

Φέτος απονεμήθηκαν συνολικά 26 βραβεία στις κατηγορίες  Επιστήμης, Διπλωματικών Εργασιών, Οργανισμών & Φορέων του Δημοσίου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης, για περιβαλλοντικές δράσεις και έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά την περασμένη χρονιά. Επίσης θα απονεμηθούν 3 έπαινοι.
Η τελετή κορυφώθηκε με την απονομή του βραβείου «Έργο Ζωής Αφιερωμένο στο Περιβάλλον», στον άνθρωπο που πρoσέφερε με το συνολικό του έργο στην προστασία του Περιβάλλοντος. 

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Κατερίνα Λάσπα με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Κροντηρά.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβε η Καλλιτεχνική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πολύμνια», υπό την επίβλεψη του καλλιτεχνικού της διευθυντή και σκηνοθέτη όπερας Κωστή Παπαϊωάννου.
Συμμετείχαν οι λυρικοί τραγουδιστές Αντωνία Καλογήρου (soprano), Βάγια Κωφού (mezzosorpano) και Χρήστος Αμβραζής (basso) με συνοδεία πιάνου – σαξοφώνου και μαέστρο τον Γιώργο Δαραβέλη.

Οι περγαμηνές των βραβευμένων συνοδεύονταν από τον «Σπόρο», το φετινό πήλινο αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που φιλοτεχνήθηκε από τον αγγειοπλάστη Νίκο Γαγιάτσο.