Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής


Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Το 2015 η Ημέρα της Μουσικής συμπίπτει με τα είκοσι χρόνια από την υπογραφή της χάρτας της Βουδαπέστης που δημιούργησε το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, αλλά και με τα τριάντα χρόνια από την καθιέρωση, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, του θεσμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Ως εκ τούτου οι φετινές πανελλαδικές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής είναι αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη και στην Ευρώπη του Πολιτισμού.

Η μουσική εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο περιέλαβε μια ξεχωριστή θεματική για τη Μελίνα Μερκούρη με τη Μικτή Χορωδία της Κηφισιάς και τζαζ αυτοσχεδιασμούς από τη Σάσα Παπαλάμπρου και την Αγγελική Τουμπανάκη.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ζωντανές διασκευές από το δισκογραφικό αφιέρωμα της EMI «Πειράζοντας τη Μελίνα» από τους Papercut, Niadoka, Monsieur Minimal  και Serafim Tsotsonis ενώ τη βραδιά θα «έκλεισει» ο μουσικός Κωνσταντίνος Βήτα με live electronics.

Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, ενώ πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της «πρωτοβουλίας SOPHIA Enjoy thinking», με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ και σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και την Minos-EMI.

Ήταν μια συνδιοργάνωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση» και της ATHENS VOICE.  

Είσοδος ελεύθερη
Έως 500 άτομα καθώς η χωρητικότητα του κήπου του Βυζαντινού Μουσείου είναι περιορισμένη.