Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

5ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2015


«Η Ωραία και το Κτήνος» του Βινσέντε Μινέλι (1952), Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και ώρα 21.00 στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Το 5ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στον κήπο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Βινσέντε Μινέλι, «Η Ωραία και το Κτήνος».


Σε μια από τις κορυφαίες ταινίες της λαμπρής καριέρας του, ο Βινσέντε Μινέλι, που είχε προλάβει να δημιουργήσει μεταξύ άλλων το «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι» και το «Meet Me in St. Louis», στήνει ένα πολυτελές δράμα ενώ ταυτόχρονα διατυπώνει ένα αιχμηρό, εύστοχο σχόλιο πάνω στον αδηφάγο κόσμο του θεάματος και στους διψασμένους για επιτυχία και αναγνώριση ανθρώπους του. 

Με έμμεσες αναφορές σε ένα σωρό σκηνοθέτες και ταινίες, 5 βραβεία Όσκαρ, μια ζηλευτή βασική ερμηνευτική τετράδα με τους Λάνα Τέρνερ, Ντικ Πάουελ, Μπάρι Σάλιβαν και σημαιοφόρο τον Κερκ Ντάγκλας, το έργο «Η Ωραία και το Κτήνος» παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο καθαρή απεικόνιση ενός παρασκηνίου στο οποίο πολλοί θα ήθελαν να κρυφοκοιτάξουν.

Ένας φιλόδοξος παραγωγός δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει μια ηθοποιό, έναν σκηνοθέτη και έναν συγγραφέα στα πρώτα τους βήματα για να εξασφαλίσει την ανέλιξή του σε μια περίοδο που γεννιέται η «βαριά» βιομηχανία του Χόλιγουντ.
Ένα τηλεφώνημά του, έπειτα από αρκετά χρόνια θα ενώσει ξανά τους τρεις, όταν τους ζητήσει να γυρίσουν μια ταινία μαζί του. 
Πλέον όμως, η δύναμη μοιάζει να έχει αλλάξει χέρια.

Πρωταγωνιστούν: Κερκ Ντάγκλας, Λάνα Τάρνερ, Γουόλτερ Πίτζεον, Ντικ Πάουελ, Φρεντ Αμιέλ
Έτος παραγωγής: 1952
Διάρκεια: 118΄