Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

«Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή», μουσική εκδήλωση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο


Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:00

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου δόθηκε συναυλία με τίτλο «Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή» αφιερωμένη στη Θεοτόκο, με τη Νεκταρία Καραντζή και τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο, σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 Fm).

Η Δύση «συνάντησε» την Ανατολή, ξεδιπλώνοντας καθεμιά τους δικούς της μουσικούς θησαυρούς, με έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής, στην πιο πρωτότυπη καλοκαιρινή συνεργασία, η οποία αφού περιόδευσε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες ολοκληρώθηκε, την ημέρα αυτή στον κήπο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου.

Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο-φωνή, ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η κορυφαία υμνωδός και ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή απέδωσαν  έναν ανανεωμένο μουσικό κύκλο βασισμένο στους μουσικούς δρόμους Δύσης και Ανατολής. 

Στο ρεπερτόριό τους, οι βυζαντινοί ύμνοι συνδυάσθηκαν με τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς του Βασίλη Τσαμπρόπουλου πάνω σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και σπουδαία έργα κλασικών συνθετών, συναντώντας τις μουσικές συνθέσεις του βιρτουόζου πιανίστα.