Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Ιερά Γεωγραφία. Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων (17ος-19ος αι.)»

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ιερά Γεωγραφία. Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων (17ος-19ος αι.)» που παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 20 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τον αρχαιολόγο-επιμελητή της έκθεσης δρα Αντώνη Μπεκιάρη και τις συντηρήτριες αρχαιοτήτων και έργων τέχνης κ.κ. Γιούλη Δόσκαρη και Αγγελική Καλαμίτση, τις ακόλουθες ημέρες στις 12:00 μ.μ.:

Ιούνιος
Τρίτη 14/6, Τρίτη 21/6, Τρίτη 28/6
Ιούλιος
Τρίτη 5/7   

Οι ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν ─ απαιτείται αγορά εισιτηρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2132139570 ή 2132139511 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-15:00).

Η έκθεση παρουσιάζει το θρησκευτικό εκείνο φαινόμενο που ξεκίνησε από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και διαδόθηκε μετά την αναγνώριση του Χριστιανισμού και την ίδρυση των μεγαλοπρεπών ναών στην Ιερουσαλήμ και την Αγία Γη: του προσκυνήματος στους Αγίους Τόπους.

Το ταξίδι στους Αγίους Τόπους προβάλλεται μέσα από τα χειρόγραφα και έντυπα, εικονογραφημένα, προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων, τους ταξιδιωτικούς δηλαδή οδηγούς, οι οποίοι απευθύνονται στους Ορθόδοξους χριστιανούς και παρέχουν πληροφορίες για τους σταθμούς του επίγειου βίου και του πάθους του Χριστού.

Την έκθεση συμπληρώνει το video της Ισραηλινής φωτογράφου DafnaTal, στο οποίο παρουσιάζεται ο σύγχρονος προσκυνηματισμός.