Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Οι νικητές του «eMuse» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Συναυλία νεαρών ταλέντων του Online Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού «eMuse»

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00 δεκατέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί, που διακρίθηκαν στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό «eMuse» θα ερμηνεύσουν μουσικά έργα στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. 

Χαρισματικοί νέοι από 8 έως 35 ετών που εκπροσωπούν την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., τη Σλοβακία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία θα παρουσιάσουν έργα για πιάνο, βιολί, τσέλο, κλαρινέτο, κιθάρα και άλλα όργανα. 

Η συναυλία διοργανώνεται από τη Διεθνή Καλλιτεχνική Ένωση «Η Μούσα» με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ οι δεκατέσσερις βραβευμένοι μουσικοί που θα εμφανιστούν θα εκτελέσουν, ενώπιον του κοινού αυτή τη φορά, τα έργα με τα οποία απέσπασαν τις διακρίσεις τους στον Διεθνή διαδικτυακό Μουσικό Διαγωνισμό. 

Η Καλλιτεχνική Ένωση «Η Μούσα» διοργανώνει ανελλιπώς για μία δεκαπενταετία διεθνείς διαγωνισμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα. 
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο σε «απευθείας διαδικτυακή σύνδεση» (online) eMuse διαγωνισμός ο οποίος μετράει ήδη 4 χρόνια πορείας.
Το 2017 ο διαγωνισμός προσέλκυσε 150 περίπου συμμετοχές (σολίστες και σύνολα κλασικής μουσικής) από 40 χώρες.

Είσοδος ελεύθερη