Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Παρουσίαση βιβλίου: Ένα νησί μεταξύ δύο κόσμων: Η Αρχαιολογία της Εύβοιας από τους Προϊστορικούς έως τους Βυζαντινούς χρόνους


Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 | ώρα: 18.00

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σας προσκαλούν στην παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης «Ένα νησί μεταξύ δύο κόσμων: H Αρχαιολογία της Εύβοιας από τους Προϊστορικούς έως τους Βυζαντινούς χρόνους/An island between two worlds: The Archaeology of Euboea from Prehistoric to Byzantine Times». Πρόκειται για την έκδοση των πρακτικών του διεθνούς συνεδρίου που είχε πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τίτλο μεταξύ 12-14 Ιουλίου 2013 στην περιοχή της Ερέτριας. Το συνέδριο που είχε επίσης οργανωθεί από τους ίδιους φορείς  προσέλκυσε μία διεθνή ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με την αρχαιολογία της Εύβοιας. Η έκδοση αυτή, η πρώτη που περιλαμβάνει μια διαχρονική θεώρηση  για την αρχαιολογία του νησιού, καλύπτει πληθώρα θεμάτων, όπως αποτελέσματα ανασκαφών, συνθετικές εργασίες, μεθοδολογικές και θεωρητικές προσεγγίσεις.
 
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00. Θα μιλήσουν εκ μέρους του Νορβηγικού Ινστιτούτου η Διευθύντρια καθ. Jorunn Økland, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας δρ Παρή Καλαμαρά και οι επιμελητές του τόμου δρ Zarko Tankosic (Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών) και δρ Φάνης Μαυρίδης (Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, ΥΠΠΟΑ).