Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις Γειτονιές της Αθήνας: Τρεις εικόνες πολλές ιστορίες, «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»


Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

14 Μαΐου 2018

Τι γυρεύει ένας άγιος με μορφή σκύλου στο Μουσείο;
Ποιες ιστορίες κρύβει μια πριονισμένη εικόνα;
Τι μπορεί να κρύβουν τρεις άγιοι… πίσω από την πλάτη τους;

Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν από τους αρχαιολόγους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κ.κ. Νίκο Καστρινάκη και Νικόλα Κωνστάντιο και τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων του Μουσείου κ. Τζένη Περδικάρη, τη Δευτέρα 14 Μαΐου και ώρα 18:30 στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, στην Οικία Θεοτοκοπούλου στα Πατήσια (οδός Θεοτοκοπούλου 34).

Μέσα από τις παράξενες ιστορίες τριών εικόνων ξεδιπλώνεται το παρελθόν του Βυζαντινού Μουσείου, η συγκρότηση των συλλογών του, η μόνιμη έκθεση, η ανάδειξη και προστασία των έργων που συλλέγει.

Είσοδος ελεύθερη

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο Δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με το  Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων - Athens Culture Net για το πρόγραμμα «Ο Πολιτισμός στις Γειτονιές».

Η Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων ανήκει στην Αντιδημαρχία για το Παιδί και λειτουργεί σε συνεργασία με το Athens Culture Net - Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων.