• Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αποχαιρετά την Χρυσάνθη-Χρυσούλα Μπαλτογιάννη

  26.02.2020

  Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αποχαιρετά σήμερα με μεγάλη θλίψη την πολυαγαπημένη αρχαιολόγο και επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου Χρυσάνθη-Χρυσούλα Μπαλτογιάννη. Διακρινόταν για το ήθος, την αισιοδοξία και την αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους της. Η βαθιά γνώση του αντικειμένου ενασχόλησής της, αναδεικνύεται μέσα από τη συγγραφική της δραστηριότητα.

  περισσότερα
 • Ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Έργα Κινεζικής τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά»

  20.01.2020

  Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στη νέα του περιοδική έκθεση με τίτλο «Έργα Κινεζικής τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά», η οποία εγκαινιάστηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Απριλίου 2020.

  περισσότερα
 • Έργα Κινεζικής Τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά

  18 Δεκεμβρίου 2019 έως 19 Απριλίου 2020

  Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό αντικείμενα από την ασιατική συλλογή του Ιδρύματος Πασσά, οργανώνοντας την περιοδική έκθεση με τίτλο «Έργα Κινεζικής τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά».

  περισσότερα
 • Έκθεση Water Democracy νερό - λαός - δημοκρατία

  23 Νοεμβρίου 2019 έως 16 Απριλίου 2020

  Η ΑμΚΕ τετARTημόριο παρουσιάζει, στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, την κοινωνικοπολιτιστική δράση με τίτλο “Water Democracy νερό – λαός - δημοκρατία”. Στόχος της δράσης είναι ο προβληματισμός για το ρόλο του νερού ως ζωτικό συνεκτικό στοιχείο των ανθρώπινων κοινωνιών.

  περισσότερα