Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Ετήσια συνέλευση Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ.

Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή  διοργάνωσε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την ετήσια συνέλευσή της, με την ομιλία του Διευθυντή της Ελβετικής Σχολής στην Ελλάδα, Καθηγητή Karl Reber. 


Ο Καθηγητής Karl Reber παρουσίασε το έργο της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα για το έτος 2012 κάνοντας ειδική μνεία στα αποτελέσματα των ανασκαφών στα ρωμαϊκά λουτρά της Ερέτριας και των δοκιμαστικών τομών στην Αμάρυνθο σε αναζήτηση του Αρτεμισίου.
Την ομιλία του Διευθυντή χαιρέτησε και θα προλόγισε ο Αξιότιμος Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Lorenzo Amberg.

Η ετήσια συνάντηση έκλεισε με την ανακοίνωση του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Lorenz Baumer.
O Καθηγητής Lorenz Baumer μίλησε για τις αρχαιολογικές έρευνες στη θέση της αρχαίας πόλεως του Κρότωνος, στην επαρχία της Καλαβρίας.

Το 2010, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης ξεκίνησε στην περιοχή ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε άμεση συνεργασία με το Ufficio Territoriale di Crotone e della Sila of the Soprintendenza per i Beni Archeologici della Calabria και τον διευθυντή του Dr Domenico Marino.

Στόχος της έρευνας ήταν η καλύτερη κατανόηση της πόλεως του Κρότωνος και της επικράτειάς του. Τα αποτελέσματα των πρώτων ανασκαφικών ερευνών και οι προοπτικές για τις μελλοντικές έρευνες παρουσιάσθηκαν στην ανακοίνωση του Καθηγητή.

Η ομιλία του Διευθυντή της Αρχαιολογική Σχολής έγινε στα γαλλικά και η ανακοίνωση του Καθηγητή Lorenz Baumer στα αγγλικά.