Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Διάλεξη στο πλαίσιο της έκθεσης «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Teriade»


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:00

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Tériade», που εγκαινιάστηκε στις 19 Ιουνίου 2013 και θα διήρκεσε έως τις 25 Αυγούστου 2013, δόθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, διάλεξη της κ. Χαράς Κολοκυθά με θέμα: «Ο Τεριάντ ως τεχνοκρίτης και εκδότης (1926-1975): Ζητήματα μεθοδολογίας, τεκμηρίωσης, και ερευνητικής bias».

Η διάλεξη παρουσίασε το σύνολο του τεχνοκριτικού και εκδοτικού έργου του Τεριάντ με σημείο αναφοράς τη γαλλική ιστορία και τέχνη του 20ού αιώνα, σχολιάζοντας ζητήματα μεθοδολογίας αλλά και τεκμηρίωσης που προκύπτουν από την εξέταση ανέκδοτου αρχειακού υλικού, το οποίο σχετίζεται με τη δράση του κυρίως στο Παρίσι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Fondation Marc de Montalembert και του Institut National d’Histoire de l’Art της Γαλλίας.
 
Η Χαρά Κολοκυθά είναι ιστορικός τέχνης που ασχολείται με τη μελέτη της γαλλικής τέχνης, θεωρίας και ιστοριογραφίας του 20ού αιώνα και συγκεκριμένα με το τεχνοκριτικό έργο και την εκδοτική δραστηριότητα των Κριστιάν Ζερβός και Τεριάντ στο Παρίσι.