Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Επιστημονική διημερίδα συντήρησης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


26 και 27 Μαΐου 2017

Το Τμήμα Συντήρησης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου διοργανώνει επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Τότε και Τώρα. Η Συντήρηση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο», την Παρασκευή και το Σάββατο 26 και 27 Μαΐου.

Στη διημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την πορεία της συντήρησης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την αναγνώριση της προσφοράς και συμβολής των συντηρητών που εργάστηκαν στο Μουσείο και την ανάδειξη του έργου των εργαστηρίων συντήρησης σήμερα. 

Την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 14:00 (ανά 45 λεπτά) θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με θέμα «Βυζαντινά χρώματα και φασματοσκοπία Raman»
Θα εξεταστούν λαζουρίτης και κιννάβαρι καθώς και ψιμύθι και πράσινο της Ελλάδας. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 213 213 9507 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 – 16:00). 

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Πατεράκη «Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος». 
Στην έκθεση αποτυπώνεται η πολιτιστική και πνευματική ιστορία του τόπου, το φυσικό περιβάλλον και τα ιστορικά μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Ο Αντώνης Πατεράκης είναι ζωγράφος- συντηρητής έργων τέχνης και διετέλεσε Προϊστάμενος στο Τμήμα Συντήρησης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.