Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού»

25 Ιουνίου 2018

Στην Αθήνα στις 26 και 27 Ιουνίου 2018 θα διεξαχθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με θέμα: «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και χριστιανικές αξίες: 25 χρόνια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας», στην οποία θα λάβουν μέρος περί τους 100 βουλευτές, επίσημοι εκπρόσωποι 25 κοινοβουλίων, 10 κοινοβουλευτικών ομάδων και μεμονωμένες κοινοβουλευτικές προσωπικότητες. Η Συνέλευση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου άλλωστε βρίσκεται η έδρα της.

H τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο και την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κος Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός, Κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Κ. Νίκος Βούτσης, ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Κ.Κ. Ιερώνυμος και η εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Κρατικής Δούμα, Κ. VolodinVyacheslav, Κα IrinaYarovaya. Επιπλέον, στην τελετή έναρξης θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), η κα BenbadisFawzia, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των κρατών μελών της Ισλαμικής Συνεργασίας (PUIC), ο κ. AliAshgarMohammadiSijani, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη Μεσόγειο (ΡΑΜ), κ. PedroRoque.

Παράλληλα, ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου θα εγκαινιάσει την Έκθεση Αγιογραφία της Δ.Σ.Ο. με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού», η οποία αποτελείται από έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού αγιογραφίας, που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο. στον οποίο συμμετείχαν περίπου 63 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουλίου 2018.

Οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. θα διαρκέσουν 2 ημέρες, ενώ σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η Δ.Σ.Ο. θα εκλέξει τα όργανα της.

Την ολοκλήρωση των εργασιών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ακολουθεί μια σειρά επισκέψεων σε χώρους δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ το σύνολο των βουλευτών προβλέπεται να παραστεί και στην υπαίθρια Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στον ιερό βράχο της Πνύκας.