Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις

Εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: Μαθαίνοντας από το παρελθόν, διαμορφώνοντας το μέλλον»


Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 και ώρα 17:30

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του ΕΛΙΑΜΕΠ, του Δήμου Αθηναίων και του ΕΒΕΑ διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: Μαθαίνοντας από το παρελθόν, διαμορφώνοντας το μέλλον» στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής, Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Ε.Β.Ε.Α. και Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος, ΕΛΙΑΜΕΠ και Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Doku-live από τον Ingo Espenschied
Το Doku-live είναι μια διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία που πραγματεύεται τη δημιουργία και εξέλιξη της ευρωπαϊκής συνεργασίας και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. 

Ποιο ήταν το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 
Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά; 
Πως και γιατί δημιουργήθηκε; 

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, Ingo Espenschied, ταξίδεψε το κοινό στο χρόνο, μέσα από τον ζωντανό σχολιασμό και την παράλληλη προβολή ενός ιδιαίτερου ντοκιμαντέρ, αποτελούμενου από ιστορικές φωτογραφίες, κινούμενα σχέδια, συνεντεύξεις και πρωτότυπα κείμενα.
 Η ζωντανή παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από τον Ingo Espenschied έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει περισσότερους από 25.000 θεατές στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Τι σημαίνει η Ευρώπη για τους Έλληνες σήμερα;», στην οποία συμμετείχαν οι:
  •  Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
  •  Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 
  • Αριστείδης Χατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
  • Συντονισμός συζήτησης Νόνη Καραγιάννη, Γενική Διευθύντρια, Αθήνα 9,84. 
Οι φοιτητές που παρακολούθησαν την εκδήλωση έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες
Μαριάννα Βασιλοπούλου, τηλ. 210 7257 110, 
e-mail:  europe.direct@eliamep.gr