Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Περιοδικές εκθέσεις

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 • ΦΩΤΙΟΥ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡ

  24 Δεκεμβρίου 2015 έως 08 Μαΐου 2016

  Το 2015 το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο τιμά τη μνήμη του Φώτη Κόντογλου, για τα 50 χρόνια από τον θάνατό του. Σε μια αναδρομική έκθεση παρουσιάζει το ζωγραφικό του έργο, κοσμικό και θρησκευτικό, αλλά και, για πρώτη φορά ταυτόχρονα, την προσωπικότητά του ως λογοτέχνη, κριτικού, ερευνητή των βυζαντινών χρωμάτων και συντηρητή.

  περισσότερα
 • Μια Διαρκής Πίστη: Η Ορθοδοξία στους Αγίους Τόπους

  09 Δεκεμβρίου 2015 έως 31 Ιανουαρίου 2016

  DafnaTal

  Ο Χριστιανισμός γεννήθηκε στους Αγίους Τόπους και διατηρεί διαχρονικά σταθερή την παρουσία του στην περιοχή. Είκοσι αιώνες αργότερα, εκκλησίες, μοναστήρια και μονές όλων των δογμάτων παραμένουν μέρος του φυσικού τοπίου, είτε βρίσκονται στην καρδιά των πόλεων είτε σε λόφους ή σε απομακρυσμένες περιοχές στην έρημο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί θεμελιώδες τμήμα αυτής της παρουσίας σε αυτά τα άγια χώματα, όπου γεννήθηκε ο Χριστιανισμός.

  περισσότερα
 • «Κεντήματα από την Πόλη»

  03 Νοεμβρίου 2015 έως 31 Ιανουαρίου 2016

  ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

  Χρυσοκέντητα άμφια από την Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα στις συλλογές του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Στη συλλογή υφασμάτων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου εντάσσεται μια σειρά από κεντήματα της «Σχολής της Κωνσταντινούπολης».

  περισσότερα