Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) Π. ΒΟΣΝΙΔΗΣ (1969-†2020). IN MEMORIAM


Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Από σήμερα το Μουσείο μας έγινε φτωχότερο… 

Ένας δικός του άνθρωπος, ο αγαπητός σε όλους μας αρχαιολόγος Πάνος Βοσνίδης, έφυγε αναπάντεχα αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, όπου υπηρέτησε επί είκοσι συναπτά έτη.

Από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και οργάνωσης μουσειακής ιστοσελίδας στο Μουσείο μας, ο Πάνος, με την έντονη προσωπικότητά του, υπήρξε από τα βασικότερα στελέχη του. Λειτουργούσε με απόλυτη υπηρεσιακή συνέπεια στο Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, αθόρυβα, αποτελεσματικά και με αφοσίωση στο έργο του που για εκείνον ήταν αληθινό λειτούργημα. Με την έντονη προσωπικότητά του, το ανήσυχο πνεύμα του και την ήρεμη και συγχρόνως ευγενική παρουσία του, ο Πάνος επιμόρφωσε με ιδιαίτερη επιτυχία πλήθος εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, πολλά από τα οποία ήταν και δικές του ιδέες. 

Αγαπητός σε όλους μας, ο Πάνος διακρινόταν για τη συναδελφική αλληλεγγύη του, το λεπτό του χιούμορ, την άρτια επαγγελματική του κατάρτιση και την ιδιαίτερη επικοινωνία, που ανέπτυσσε με τα παιδιά.

Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, συμμετείχε ενεργά στις ανασκαφές του καθηγητή Αντώνη Ζώη στη Βασιλική Ιεράπετρας στην Κρήτη, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξειδικεύτηκε στις μουσειολογικές σπουδές, στις οποίες αφιέρωσε μέχρι τέλους τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα.

Εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, πολυαγαπημένε μας συνάδελφε σου ευχόμαστε καλό “ταξίδι”!