Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (2-3/10/2020)

24 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία στον κήπο του  Βυζαντινού Μουσείου

Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Οκτωβρίου

12.00-18.00

Τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19, παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά τα αποθέματα αίματος της χώρας μας και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Για  τους λόγους αυτούς, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία και καλεί όσους νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες θέλουν  να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου, να  προσέλθουν  την Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Οκτωβρίου στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22) και ώρες 12μες με 6μμ. 
Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. 

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με τοποθέτηση ειδικής τέντας και παράλληλα για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

- χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας  (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν 
- αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
- τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας 
- τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού
Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (9:00-14:30).
Ευχαριστούμε την εταιρεία “Tentstyle” για την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού σκίασης, καθώς και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την ευγενική παραχώρηση του εξαιρετικού εξωτερικού χώρου.  

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
- Να είσαι 18-65 ετών
- Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
- Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
- Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
- Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει

Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα