Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (26-29 Μαΐου 2022)

23 Μαΐου 2022

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» και καλεί τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς φίλους του να συμμετέχουν στις ακόλουθες δράσεις:🗓️ Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
      Ώρα έναρξης: 12.00


🟢 Ξενάγηση στους κήπους του Μουσείου από τους αρχαιολόγους-επιμελητές των συλλογών. Οι κήποι του Μουσείου, μία όαση στο κέντρο της πόλης, γίνονται η αφορμή για μία ευχάριστη περιήγηση ανάμεσα σε οπωροφόρα δένδρα και αρωματικά φυτά, δίπλα στο υδάτινο στοιχείο. Οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους τρεις εκθεσιακούς σταθμούς που υπάρχουν στους κήπους: τη φρεατοδεξαμενή που αφορά στην ύδρευση της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τον Παράδεισο σχετικά με τις αντιλήψεις των βυζαντινών για την επίγεια και τη μεταθανάτια ζωή και τον Ιλισσό για την εξέλιξη του παριλίσσιου τοπίου από την αρχαιότητα έως σήμερα.   


 
 
🗓️ Κυριακή 29 Μαΐου 2022
      Ώρες έναρξης: 10.30 και 12.00


🟢 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Θα υπάγω εις τους κήπους» το οποίο αξιοποιεί εκπαιδευτικά τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα τα παιδιά ανακαλύπτουν φυτά, λουλούδια και δένδρα, κήπους πραγματικούς και συμβολικούς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστικό εργαστήρι στους κήπους του Μουσείου.


  Για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.


👉Οι παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. 


📞Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από τις 09.00-15.00)Σχετικά links:👇 
http://www.byzantinemuseum.gr/el/gardens/