Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

✨✨✨ Προτάσεις για τους φίλους που θα επιλέξουν να μας επισκεφτούν την περίοδο των εορτών ✨✨✨

23 Δεκεμβρίου 2022

🎄⛄ Για όσους από τους φίλους του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου επιλέξουν να μας επισκεφτούν την περίοδο των εορτών, ανεπιφύλακτα προτείνουμε:


✨1. Μέσα στους χώρους της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, τη νέα διαμορφωμένη Ειδική Θεματική Διαδρομή: «Κειμήλια προσφύγων. 100 χρόνια στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο».


✨2. Στην μεγάλη αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, τη νέα Ειδική Επετειακή Έκθεση: «Η Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη», όπου εκτίθενται σημαντικά τεκμήρια του Αρχείου της Οικογένειας Λαμπάκη, μαζί με επιλεγμένα αντικείμενα από το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο και ένα σύγχρονο ζωγραφικό έργο για την Σμύρνη του εικαστικού Soteur (Σωτήρη Φωκέα).


✨3. Σε αίθουσα του ισογείου του κεντρικού «Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας», στην ενότητα: «Το έκθεμα του μήνα», την παρουσίαση των εργασιών συντήρησης ενός σπουδαίου προσχεδίου για τοιχογραφία, αγνώστου ακόμα καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αι., με θέμα που ταυτίστηκε με: «Το ηρωικό τέλος του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι». Το αυθεντικό και συντηρημένο πλέον προσχέδιο, θα εκτίθεται ως το τέλος Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου ανήκει. 


✨4. Στην είσοδο της Δεξιάς Πτέρυγας, τον εμπλουτισμό της συνεχιζόμενης περιοδικής έκθεσης: «Ο Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου», με ορισμένα νέα έργα του καλλιτέχνη που σχετίζονται με αυτή του τη συνεργασία με το Μουσείο, όπως τη φετινή ευχετήρια κάρτα του Μουσείου που φιλοτέχνησε ο ίδιος συσχετίζοντάς την με το θέμα της προσφυγιάς διαχρονικά και το συντηρημένο έργο: «Η Τρελέγκω», που απεικονίζεται στον κατάλογο της έκθεσής του και δεν είχε εκτεθεί μέχρι τώρα.