Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Β.Χ.Μ.

Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο από την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023, μπαίνει στο χειμερινό του ωράριο λειτουργίας που θα διαρκέσει έως την 31η Μαρτίου 2024 και είναι το εξής:


       Δευτέρα: 08:30 - 15:30

       Τρίτη: Κλειστά 

       Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30 - 15:30 🔎 Το πρόγραμμα του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου περιλαμβάνει:


📍 Την περιοδική φωτογραφική έκθεση της διεθνώς αναγνωρισμένης και πολυβραβευμένης Ελληνοϊσραηλινής φωτογράφου αρχιτεκτονικής και τοπίου κας Erieta Attali, με τίτλο: WOODSCAPES / ERIETA ATTALI ON KENGO KUMA, που εγκαινιάστηκε τη 16η Ιουνίου 2023 και παρατείνεται μέχρι την άνοιξη του 2024. Η έκθεση εστιάζει στα ξύλινα αρχιτεκτονικά έργα του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, που βρίσκονται από τα πιο απόμακρα σημεία της Ιαπωνίας μέχρι το κέντρο της πόλης του Παρισιού.  


 
📍 Την περιοδική έκθεση “ARS THEATRALIS” του αρχιτέκτονα ΜΑΝΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ που εγκαινιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. Με την έκθεση ARS THEATRALIS, o βραβευμένος με χρυσό βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Θεατρικού Ντιζάϊν και Αρχιτεκτονικής στην Πράγα, αρχιτέκτων Μάνος Περράκης συστήνεται στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο του, που μετρά 60 χρόνια, 26 θέατρα και μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας. 


Η έκθεση προσωρινά θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 08:30 έως τις 13:00. 
📍 ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που εγκαινιάστηκε στις 6 Οκτωβρίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. Η έκθεση πραγματοποιείται σε υπαίθριο χώρο (στον αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας) για έκτη συνεχή χρονιά και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες πολιτισμού της χώρας. Στην έκθεση, που έχει ελεύθερο θέμα, παρουσιάζονται τη χρονιά αυτή 101 γλυπτά μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας. Με τον τρόπο αυτό το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής. 
👀  Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο Μουσείο μπορείτε να ενημερώνεστε από τα social media και την ιστοσελίδα του Μουσείου: 
👇


Σας περιμένουμε!